IPconnectionsIPconnections ontvangt opdracht voor hypermodern distributiecentrum Jumbo Nieuwegein

IPconnections ontvangt opdracht voor hypermodern distributiecentrum Jumbo Nieuwegein

Samen met haar installatie partners is IPconnections momenteel druk bezig met de realisatie van een hypermodern distributiecentrum voor Jumbo Supermarkten. In samenwerking met Kromwijk Elektrotechniek draagt IPconnections onder andere zorg voor de volgende disciplines:

  • State of the art Cat6a Netwerk infrastructuur
  • Redundante glasvezel / koper backbonekoppelingen tussen de diverse MER / SER ruimtes
  • De complete infrastructuur voor het mechanisatiesysteem van Witron
  • De complete wireless infrastructuur
  • De terrein infrastructuur .

Het gemechaniseerde distributiecentrum verschijnt op een terrein ter grootte van ruim 200.000 vierkante meter op bedrijventerrein De Liesbosch. Het Nationaal Distributie Centrum (NDC), zoals Jumbo het noemt, zal naar verwachting eind 2020 zijn deuren openen.

Het nieuwe centrum krijgt een spilfunctie in de groeiambities van Jumbo. Ceo Frits van Eerd: ,,Jumbo blijft sterk groeien. We voorzien een verdere toename van het aantal reguliere winkels, Foodmarkten en Jumbo City’s. Om deze groei in goede banen te leiden, zal ons NDC in Nieuwegein zich toeleggen op een snellere en efficiëntere toelevering van langer houdbare producten.”

De van origine Duitse automatiseerder Witron levert het mechanisatiesysteem, dat in die hoedanigheid nog niet in de supermarktbranche gebruikt wordt. Er komen volautomatische systemen die pallets naar zogenoemde opslaglocaties verplaatsen. De rolcontainers die gebruikt worden, worden zo efficiënt mogelijk worden gevuld, waardoor het aantal transportbewegingen wordt verminderd. Daarnaast sluit de volgorde van stapeling van de rolcontainer aan op de wijze waarop de producten in de winkels in de schappen staan.

Doordat het nieuwe opslaghuis centraal ligt in Nederland zijn de afstanden naar de winkels en de regionale distributiecentra lager zijn dan momenteel het geval is, stelt Jumbo, en dat is beter voor het milieu. De opening van het nieuwe distributiecentrum straks heeft geen gevolgen voor de distributiecentra in Veghel, zegt het bedrijf. ,,Het DC in Nieuwegein gaat zich toeleggen op zogenoemde medium en slow move producten. Momenteel vindt de landelijke bevoorrading van deze producten plaats vanuit het distributiecentrum in Elst. Onze distributiecentra in Veghel zorgen voor de bevoorrading van andere producten. Nieuwegein heeft dan ook geen gevolgen voor onze dc’s in Veghel.”

 

bron: bd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.