IPconnections‘Overheid moet zich inzetten voor snellere aanleg glasvezel’

‘Overheid moet zich inzetten voor snellere aanleg glasvezel’

Diverse brancheverenigingen en bedrijven op het gebied van IT, internet en glasvezel willen dat de overheid zich inzet om de aanleg van glasvezel flink te versnellen. Internetverbindingen via glasvezel zijn een stuk sneller dan via de tv-kabel of telefoonlijn.

Verschillende organisaties doen hun oproep in een donderdag gepubliceerd rapport. Dat is afkomstig van brancheverenigingen DHPA, Dutch Data Center Association, ISPConnect en de firma’s Eurofiber en Juniper Networks.

Wordt de aanleg van glasvezel niet versneld, dan zou Nederland volgens de organisaties te veel achterop komen te liggen met breedband. Binnen enkele jaren zou dat kunnen leiden tot een rem op de economische groei, onder meer doordat de economie steeds afhankelijker wordt van digitale diensten.

De aanleg van glasvezelkabels is in de afgelopen paar jaar flink teruggelopen. Waar in 2013 nog meer dan 500.000 nieuwe aansluitingen werden aangelegd, waren dat er vorig jaar zo’n 134.000.

De brancheverenigingen willen dat de overheid het makkelijker en goedkoper maakt om glasvezelkabels aan te leggen. De instemmingsprocedures voor de benodigde graafwerkzaamheden zijn volgens de partijen te lang en de kosten verschillen te veel per gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.