IPconnectionsDe wereldwijde VoIP markt zit sterk in de lift.

De wereldwijde VoIP markt zit sterk in de lift.

De wereldwijde VoIP-markt groeit de komende jaren, tot 2024, flink. Dit stellen specialisten van marktonderzoeker Ameri Research in een recent rapport naar de omvang van het marktsegment tussen 2017 en 2024.

Uit het rapport van de marktonderzoekers blijkt dat zij verwachten dat de mondiale markt voor internettelefonie tussen 2017 en 2024 jaarlijks met ongeveer 10,2 procent toeneemt tot een totaalomzet van 93,9 miljard dollar. In het afgelopen jaar, 2016, bedroeg de mondiale omzet in dit telecomsegment al 43,3 miljard dollar. Belangrijkste trends voor de groei zijn onder meer dat bedrijven en consumenten VoIP als een goedkope communicatie-oplossing zien, de huidige goedkope tarieven voor data en de wereldwijde aanwezigheid van een sterke infrastructuur voor VoIP-oplossingen en -toepassingen. Vooral de adoptie in het kleinere zakelijke segment gaat, aldus de marktspecialisten, hard en zal voor de komende jaren een belangrijk groeisegment blijven. Daarnaast zien de specialisten de interesse in VoIP toenemen als een eerste stap naar volledige UC-omgevingen, wat nu sterk in opkomst is, aldus Ameri Research.

Groei mobiele VoIP

VoIP
Bron: Ameri Research

Het mobiele VoIP-segment groeit sterk, zo stelt het onderzoek. Volgens het onderzoek hebben mobiele VoIP-oplossingen en -toepassingen nu meer dan 50 procent van de totale omzet in handen. Dit segment gaat verder groeien door het toenemende gebruik van smartphones en mobiele apps, al dan niet social media. Internet- en IP-telefonie wordt op dit moment nog vooral in enterprise-omgevingen toegepast met een marktaandeel van meer dan 60 procent. Dit marktaandeel zal tussen 2017 en 2014 substantieel gaan toenemen door onder meer verdere uitrol van BYOD in bedrijven en organisaties, aldus het rapport.

Regionaal beeld

Tot slot keken de onderzoekers ook naar in welke regio’s VoIP-gebruik populair is. De grootste markt is Noord-Amerika met een marktaandeel van meer dan 35 procent. Tot 2024 gaat dit aandeel veel groeien door vooral de vele early adopters in deze regio. De regio die het snelst groeit is die van Azië – Pacific vanwege de sterke groei van snelle communicatietechnologieën, zoals 4G en de voortgaande modernisering van de netwerkinfrastructuur in de regio.

 

bron: channelconnect.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.